De groepen 7 op obs West

Groep 7A: juf Annelies, meester Johan en juf Tessa (LIO-stagiaire)

Groep 7B: juf Ellen en meester Johan

Groep 7C: meester Peter en meester Johan

In groep 7 bouwen we weer een stukje verder aan de zelfstandigheid van de leerlingen. De kinderen leren inzicht te krijgen in hun leerproces. Dit doen we bijvoorbeeld door bij de lesmethode doelenposters aan te bieden.

Leerlingen leren om te gaan met het gebruik van een agenda. Regelmatig wordt huiswerk opgegeven, variërend van methodetoetsen tot extra werkbladen.

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van de zaakvakken. Deze vakken worden vaak door middel van groepspresentaties en kleine projecten aangepakt. Ieder kind is verantwoordelijk in het proces voor het eindproduct. Zo worden in het landenproject drie hoofdstukken van Aardrijkskunde behandeld.

Jaarlijks houden we een project over Kunst. Zo hebben we het afgelopen jaar het Rijksmuseum bezocht. Het geleerde wordt tentoongesteld tijdens ons Westmuseum.

In groep 7 ronden we de methode verkeer af met een theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Het hele jaar door maken we gebruik van het techniek- en Lego- lokaal. Zo komen proefjes aan bod en leren de kinderen programmeren.

Regelmatig worden diverse gastlessen in de klas gegeven en bezoeken wij het Gemaal in Capelle aan den IJssel. Aan het begin van het schooljaar bezoeken wij een voorstelling in het Isala Theater van het Jongeren theater groep Quint.

Ook met sportieve activiteiten doen we mee. Zo is er jaarlijks het korfbal- en voetbaltoernooi.

Eén van de hoogtepunten van groep 7 is het tweedaagse kamp dat gehouden wordt op het Scouting centrum aan de ‘s- Gravenweg.

Midden groep 7 krijgen de leerlingen een voorlopig vooradvies voor het voortgezet onderwijs. Dit is gebaseerd op het leerlingvolgsysteem van CITO, de methodetoetsen, de werk- en leerhouding, de huiswerkattitude en het gedrag.  Zo heeft u alvast de mogelijkheid om u samen met uw kind te oriënteren op het voortgezet onderwijs.

Al onze belevenissen kunt u volgen op onze eigen Facebookpagina. Zo blijft u op de hoogte wat er in groep 7 gebeurt. Klik hier om naar de Facebookpagina van groep 7 te gaan.

Groep 7B krijgt les in een speciaal lokaal, de Klas voor de Toekomst. In dit lokaal wordt veel met IPads gewerkt, er kan gekookt worden, er zijn meer vaste PC's en nog veel meer. Er is een speciale Facebookpagina van dit lokaal waardoor u een kijkje in deze speciale klas kunt nemen. Klik hier om naar de Facebookpagina van de Klas voor de Toekomst te gaan.

Nieuws van onze Facebookpagina's

Facebookpagina groepen 7:

Facebookpagina Klas voor de Toekomst: