Plusklas

Op onze school is er aandacht voor leerlingen die behalve snel van begrip ook leer –en nieuwsgierig zijn.

In de eigen klas wordt voor hen de lesstof zoveel mogelijk ‘gecompact’, waardoor er tijd over blijft voor verrijkings –en verdiepingsstof.

Voor kinderen die daar nog niet voldoende aan hebben, hebben wij plusgroepen. De leerlingen hiervan komen een dagdeel per week of 1 x per twee weken een hele dag bij elkaar om onder begeleiding van een leerkracht met gelijkgestemden extra uitdagingen aan te gaan. Niet alleen op cognitief gebied maar zeker ook op sociaal emotioneel gebied.

Zaken die op het programma staan zijn onder meer:

• Projecten (denk hierbij aan Heelal, De oude Egyptenaren enz.)
  • Spaans
  • Een denksport zoals dammen of bridge
  • Hersenkrakers
  • Wetenschap en techniek
  • Creatieve opdrachten
  • Sociaal emotioneel: Leren doorzetten en ‘leren leren’, filosofische onderwerpen, samenwerken en een mindset ontwikkelen die gericht is op persoonlijk groei.

Twee keer per jaar wordt aan de hand van een signaleringsprotocol bepaald of kinderen (nog) op hun plaats zijn in de plusgroep.

Het werk in de plusklas kunt u volgen op onze eigen Facebookpagina. Zo blijft u op de hoogte wat er in gebeurt. Klik hier om naar de Facebookpagina van de plusklas te gaan.

Nieuws van de Facebookpagina