MR (medezeggenschapsraad)

Op onze school functioneert een medezeggenschapsraad, die adviserende en instemmende bevoegdheden heeft t.a.v. het beleid van de school.

Om ervoor te zorgen dat een school goed functioneert, worden dagelijks plannen gemaakt, beslissingen genomen en veranderingen doorgevoerd. De verantwoordelijkheid voor het (lokale) beleid op school ligt bij de schooldirectie. Het beleid gaat leraren, leerlingen en hun ouders direct of indirect aan. Daarom is wettelijk bepaald dat de schooldirectie overlegt met de medezeggenschapsraad. Belangrijke beslissingen kunnen niet zonder instemming of advies van de MR genomen worden. De MR mag alle onderwerpen die de school aangaan bespreekbaar maken. De MR is bevoegd ongevraagd en op verzoek voorstellen te doen en standpunten te bepalen. De MR bevordert zoveel mogelijk openheid, openbaarheid en onderling overleg in de school. In samenwerking met de school organiseert de MR van obs West tevens themabijeenkomsten voor de ouder(s)/verzorger(s).

De medezeggenschapsraad telt 10 leden bestaande uit 5 personeelsleden en 5 ouders. Deze leden worden voor 4 jaar gekozen.
Alle ouders met een kind op onze school mogen dan een stem uitbrengen of zelf deelnemen aan de verkiezing.
De vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn in principe openbaar. Notulen van de vergaderingen kunt u teruglezen op deze pagina.

De medezeggenschapsraad heeft 2 vertegenwoordigers in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Stichting BLICK op onderwijs.

Obs West heeft ook een kinder-MR. Hierin zitten leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Zij denken mee en adviseren de directie op thema's waar zij ideeën over hebben. Zo hebben zij ervoor gezorgd dat de talentenjacht 'West got talent' in het leven is geroepen. Zij vergaderen onder leiding van een MR-lid.

Heeft u een vraag, suggestie of opmerking voor de MR? Dan kunt u ons contactformulier invullen.

Vertegenwoordiging GMR:

Johan Hof